داخل سماور گازی را چگونه تمیز کنیم و از بین بردن جرم کتری و سماور با چه روشهایی امکانپذیر است. در این مطلب میخواهیم در رابطه با راهکارهای موجود برای پرسشهای فوق و نحوه رسوب زدایی سماور صحبت کنیم. داخل کتری و سماور گازی به دلیل استفاده مداوم از آنها جهت تهیه آب جوش، همواره در معرض رسوب آب و جرم قرار دارد. به همین دلیل برای استفاده بهینه به صورت مرتب نیاز به جرمگیری دارند. از بین بردن جرم کتری و سماور و رسوب زدایی سماور عالی نسب راهکارهای مختلفی دارد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
تمیز کردن انواع سماور
در هنگام خرید سماور باید از فروشنده بپرسیم که داخل سماور گازی را چگونه تمیز کنیم. زیرا سماور در انواع مختلفی وجود دارد و معمولاً روش تمیز کردن آنها بر اساس جنس و ویژگیهای محصول متفاوت است. بنابراین برای استفاده درست از سماور خود و همچنین مراقبت از آن در برابر عوامل آسیبرسان مخصوصاً شویندههای شیمیایی باید پس از خرید بدانیم که قسمت بیرونی و بدنه و همچنین داخل سماور گازی را چگونه تمیز کنیم.
برای دریافت اطلاعات کامل در این رابطه فروشندگان بهتر از هر کسی میتوانند به ما کمک کنند. زیر آنها به دلیل فعالیت مستمر در حوزه فروش لوازم خانگی در رابطه با نحوه نگهداری، تمیزکاری و استفاده از محصولات اطلاعات کامل و جامعی دارند.
تمیز کردن رسوب کتری و سماور
رسوب کتری و سماور در واقع همان رسوبات سفید رنگ آهکی است که به عنوان کربنات کلسیم خوانده میشود. رسوب زدایی کتری و سماوری که بهصورت مداوم جهت تهیه آب جوش مورد استفاده قرار میگیرد باید هر ماه یک بار انجام شود. زیرا در غیر این صورت شیر سماور و خروجی آب کتری به دلیل رسوبات زیاد مسدود خواهد شد و در نتیجه نمیتوان از آنها همانند سابق برای تهیه آب جوش استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: سماور گازی بهتر است یا سماور برقی؟
بهترین ترفندهای تمیز کردن رسوب کتری و سماور
برای رسوب زدایی سماور و کتری ترفندهای مختلفی وجود دارد که برخی از رایجترین و همچنین کاربردیترین آنها شامل موارد زیر است.
استفاده از سرکه
زمانی که در منزل سرکه داریم نباید از خود بپرسیم که داخل سماور گازی را چگونه تمیز کنیم. زیرا سرکه برای این منظور بسیار موثر و کارآمد است.
برای این منظور فقط کافی است بهاندازه مساوی آب و سرکه را با هم مخلوط کرده و سپس آن را درون سماور بریزیم. سپس سماور را روشن کرده و اجازه دهیم که محلول آب سرکه به مدت یک ساعت درون آن بجوشد. سپس باید مخلوط آب و سرکه را تخلیه کرده و آنگاه با استفاده از یک اسکاچ تمیز بشویم.
استفاده از لیمو
یکی دیگر از روشهای رایج رسوب زدایی سماور و کتری استفاده از لیمو است. برای این منظور ابتدا باید سماور را پر از آب کرده و سپس چند برش لیمو ترش را داخل آن بریزیم. سپس سماور را روشن کرده و اجازه دهیم که مخلوط آب و لیمو حدود یک الی دو ساعت داخل سماور بجوشد. سپس باید آب سماور را خالی کرده و آن را تمیز شستشو کنیم.
جوش شیرین
یکی دیگر از مادههای موثر و کارآمد برای رسوب زدای سماور جوش شیرین است. جوش شیرین قدرت تمیز کنندگی بالایی دارد و میتواند هر نوع رسوب را از بین ببرد. برای این منظور باید ابتدا چند قاشق جوش شیرین را داخل سماور بریزیم و اجازه دهیم که مدتی درون آن باقی بماند. سپس با یک اسکاچ نرم سماور را شستشو کرده و آب کشی کنیم. البته برای دریافت نتیجه بهتر میتوانیم جوش شیرین را با کمی سرکه سفید یا لیموی تازه مخلوط کنیم و سپس مخلوط فوق را داخل سماور ریخته و آن را روشن کنیم.
نوشابه
نوشابه کوکاکولا نیز قدرت تمیز کنندگی بالایی دارد و میتوانیم از آن برای از بین بردن رسوب سماور و یا کتری خود استفاده کنیم. برای این منظور فقط کافی است به جای آب درون سماور نوشابه بریزیم و سپس آن را روشن کنیم. حال باید صبر کنیم تا نوشابه به جوش بیاید و حدود یک ساعت درون سماور بجوشد.
اسید سیتریک
اسید سیتریک یا جوهر لیمو نیز برای تمیز کردن سماور و کتری مناسب میباشد البته بهتر است برای این منظور از اسید سیتریک طبیعی که در پرتقال و لیمو ترش وجود دارد استفاده کنیم. برای این منظور ابتدا باید سماور را تا نیمه پر از آب کرده و آن را روشن کنیم. پس از به جوش آمدن آب مقداری اسید سیتریک به آب در حال جوش اضافه کرده و اجازه دهیم تا ۲۰ دقیقه مخلوط آب و اسید سیتریک درون سماور بجوشد. در آخر سماور را با آب فراوان شستشو میکنیم تا همه رسوبهای داخل آن از بین برود.
بیشتر بخوانید: چه مارک سماور گازی خوبه؟
استفاده از رسوب زدای مخصوص
در پاسخ به این پرسش که داخل سماور گازی را چگونه تمیز کنیم، باید گفت که در کنار همه روشهای نام برده میتوانیم از رسوب گیر مخصوص استفاده کنیم. منتهی برای تهیه رسوب زدا حتما باید به سراغ یک برند معتبر برویم. زیرا موارد تقلبی و بیکیفیت علاوهبر آسیب زدن به سماور ممکن است برای سلامتی ما نیز مضر و خطرناک باشند.